joi, 10 aprilie 2008

...despre homosexualitate

Deoarece se pare ca nu am actionat diplomatic, am hotarat sa modific in mare parte articolul initial, pastrand insa tema.
Asadar...am aflat de o intamplare petrecuta intr-un camin din Tudor...

Intr-o camera de baieti...4 la numar...toate bune si frumoase pana cand se afla ca unul din ei este gay. Cand am aflat ce reactie au avut colegii lui m-a bufnit rasul pentru ca mi s-a parut stupida. Colegii au inceput sa-si stanga tacamurile, canile, paharele si toate celelalte pe motiv ca....e de inchipuit de ce...

Personal consider ca si gayii sunt oameni la fel ca ceilalti si pentru ca au o alta orientare sexuala decat majoritatea nu trebuie dati la o parte, blamati sau mai stiu eu ce...Sunt sigura ca in lume sunt o multime de gay care dau dovada de mult mai multa omenie decat multi dintre heterosexualii.

Pe marginea acestui subiect se mai discuta si despre: "homosexualitate...boala?...viciu??"
Ei bine nici eu nu stiu care e de fapt treaba...daca e boala sau viciu sau daca homosexualii se nasc asa sau nu. Insa inclin sa cred ca se nasc asa, iar pe parcurs constientizeaza.

In orice caz pe la noi in Romania ca si prin alte parti parerile sunt tot atatea cati oameni sunt, totusi se ajunge cumva la 3: pro, contra si indiferent...sau poate nici nu exista indiferent...

6 comentarii:

Chris spunea...

Nush ce sa zic...personal nu consider normal "fenomenul" ..daca i se poate spune asa..
Fiecare este "dotat" cu ceva pentru un anumit scop: acela de a da nastere unei fiinte umane, cu suflet...etc... ori din punct de vedere biologic asa ceva nu prae are cum sa se intample intre doi barbati. Plus ca nu vad ce poate fi incitant...excitant pentru un barbat...la alt barbat...burta?...parul de pe picioare?...chelia?...barba/musteata?.. nu prea vad cum astea ar putea sa atraga un alt barbat...spre deosebire de un trup suav si firav, un parfum special, o privire seducatoare...un zambet care te lasa fara replica ;)
E usor sa intelegi de ce n-ar trebui sa iti schimbi "preferintele"...nu ? Cel putin eu asa cred :D

PersefonaOk spunea...

Personal nu ma incadrez nici in catrgoria pro nici in categoria contra...
Se stie ca mintea omului e mai curva decat omul in sine(scuzati expresia dar nu e mea) si de aceea ce unii (ca mine si ca tine si ca altii) gasesc burta, parul de pe picioare si celelate dezgustatoare tot asa sunt altii care gasesc cele mai sus atragatoare, nu numai gayii ci si heterosexualii de ambele sexe.
Cat despre a da nastere unei fiinte umane...nu o sa ajunga niciodata lumea plina de gay ca sa nu se mai reproduca. Plus ca vor fi mereu heterosexulali care se reproduc si nu isi asuma responsabilitatea dupa. De ce un copil abandonat nu ar putea fi crescut si educat de un cuplu de gay care sa ii asigure un trai decent??? Si zicand asta nu inseamna ca sunt de acord cu adoptiile desi in alta parte decat in Romania se practica...numai ca acolo este alta educatie,mentalitate,conditii de viata etc...

Pax spunea...

Hmm.. Imi place opinia lui Cristi, pot abera pe seama ei. Sa incepem...

Daca e sa o luam la nivelul cel mai de "jos" (ca sa zicem asa), in natura nu exista nimic anormal. Singura regula respectata (fiind regula doar pentru ca asa vedem noi lumea, nu pentru ca e neaparat batut in cuie) e prima lege a fizicii "orice actiune are o reactiune" (ca sa fie cu rima). Ori unde la nivel genetic suntem "cablati" sa ne dorim perpetuarea speciei, apar asa numitele "erori" (care nu sunt erori in final, doar modul in care e "cablata" persoana respectiva). Bineinteles, mai sunt si gay-ii de "formare" (care dintr-un motiv sau altul, pe parcursul vietii lor si-au schimbat orientarea sexuala), dar pe ei ii consider a fi dovada a cat de versatil e psihicul uman.
Si daca tot vorbim despre gay "formati" (aberatie sexuala in lumea psihologiei), de ce nu auzim asa de multe despre persoanele nascute fara nici un fel de dorinte sexuale ? De ce nu comenteaza nimeni faptul ca persoane care au organe reproductive functionale nu simt nevoia de a perpetua specia?

Ma rog.. Adevarul e dincolo de noi

Chris spunea...

Pax ...sincer nu-mi dau seama in care dintre categoriile mentionate de tine te incadrezi :))) .. Daca esti "cablat" normal...sau in crucis, dupa cum spui :)) sau daca esti nascut fara dorinte sexuale sau daca esti unul dintre cei care nu vor sa perpetueze specia :)))
Dar imi place tonul tau si faptul ca poti "abera" pe seama celor spuse de mine. Apropo aia e o parere personala si ...daca ai sti asta... nu prea ai voie sa o comentezi...din bun simt se accepta parerea ;) (pont!)
Spui tu ca "daca ar fi sa luam nivelul cel mai de jos nu exista anormalitati in natura"...aici am presupus ca te-ai referit la cele mai elementare forme de viata care exista ...sper ca am avut dreptate (exprimarea ta lasa loc la interpretari). Perfect de acord cu tine, nu exista anormalitati, in schimb...urcand pe treapta ierarhica a regnului animal, crescand in complexitatea organismelor, ai iarasi dreptate...nu exista anormalitati. Din nou sunt perfect de acord cu tine..deja incepi sa cresti in ochii mei ;)...
Dar tocmai in moemntul asta iti dai iarasi cu firma in cap...spui ca: "Singura regula respectata fiind regula doar pentru ca asa vedem noi lumea, nu pentru ca e neaparat batut in cuie"
Ori tu...cu manutele tale ai scris la tastatura calculatorului tau cu cateva minute inainte ca nu exista anormalitati in natura...n-ai pomenit de nici o exceptie. Incepi sa te contrazici. Cat despre regula asta...nu stiu de unde ai descoperit-o dar e cam gresita si sa-ti explic si de ce:
1. Daca sustii ca nu sunt anormalitati..ai dreptate...n-am vazut pana acuma nici o specie de animale care sa incalce regula asta...cum ar fi sa vezi pe Discovery ca baetii filmeaza 2 lei care se imperecheaza..2 lei..adica 2 masculi, in nici un caz 1 leu si o leoaica (ca sa ma fac inteles)

2.Daca spui ca nici specia umana nu face exceptie de la ceea ce se intampla in natura..fara sa fiu radical in gandire...n-ar trebui sa existe lesbiene si gay.

Ca si o sugestie cat se poate de prieteneasca...documenteaza-te cat se poate de bine inainte sa sustii niste chestii si invata sa respecti opinia altora, daca nu din bun simt pentru ceea ce au de spus...din bun simt pentru tine, ca sa arati ca esti cat de cat educat ;)

Pax spunea...

In primul rand, cand nu ai nimic de spus, nu fa referiri semivoalate la orientarea sexuala a cuiva doar pentru a jigni.
Un mic pont, cand ai dat send, opinia ta a devenit publica. Asta inseamna ca orice pitpalac care nimereste pe-aici si are rabdare sa ne citeasca comentariile de j'demii de pagini poate sa ne spuna ca suntem niste cretini. Asta ar fi opinia lui PERSONALA pe care el o face cunoscuta publicului larg fara nici un fel de constrangeri sau indemnari.
In al doilea rand imi cer scuze pentru eroarea scapata in exprimare.
Ca sa fie mai simplu pentru tine: nimic nu e anormal in natura, nici futaiul intre doi masculi sau doua femele ale aceleaiasi specii care are masculi si femele cu organe reproductive care functioneaza intr-un mod asemanator cu ale noastre; la alte specii nu comentez in mare masura pentru ca mi-e lene, si nu vreau sa-mi imaginez ce ai gasi tu ca pot face doi melci ca fiind "anormal".
Unde ajungem si la treaba cu regulile. Ce am spus acolo a fost (simplificat special pentru tine):
1. Nu exista nici o regula.
2. Pentru ca nu exista nici o regula, poate exista o specie de primate chelboase care au evoluat intr-un asa mod incat sa simta nevoia sa-si explice totul si sa incadreze totul intr-un sistem de reguli sau intr-altul. Acum a devenit mai clara afirmatia aia (adica "Singura regula respectata fiind regula doar pentru ca asa vedem noi lumea, nu pentru ca e neaparat batut in cuie" - apropos, replica era legata de cauzalitate - imi imaginez ca ai sa ai ceva foarte interesant de spus despre legile termodinamicii)?
Ajungand la finalul postului tau:
- la treaba cu leii din nou ai filtrat obiectivitatea conversatiei prin sistemul tau de valori (ca sa nu interpretezi gresit, parerea ta e subiectiva, si, daca se intampla ca 2 lei sa aibe "cablurile" cuplate de asa natura, se vor fute)
2. De fapt, considerand ceea ce am spus despre inexistenta legilor naturii (interpretarea corecta), atunci am spus ca orice e posibil, nimic nu e sigur si ca pot exista gay si lesbi, dar nu ca exista neaparat.

Ca sugestie, inainte s-o faci pe desteptul, casca ochii si gandeste; tind sa cred ca nimeni nu e perfect si ca toti gresim, dar tu mai esti si fudul (stii vorba aia cu prostul si fudulia, nu?).
SI ca o ultima nota (de final): repetand, cand iti faci opinia publica, nu te astepta ca toata lumea sa taca si sa-ti accepte parerile fara sa spuna nimic. In plus, in primul meu post am fost pur si simplu neutri, oferindu-mi spre comentariu opinia bazata partial pe postul persefonei, partial pe comentariul tau si partial pe propriul meu sistem de valori si credinte. Deci n-avea rost sa te simti asa ofensat, sau sa reactionezi ca un copilut pe care mamica nu-l lasa sa se joace

Chris spunea...

tu ai fost primul care a jignit :))) ...nu abera pe seama spuselor altcuiva...poti fi inteles gresit...